Wat kost een proefschrift drukken?

Hoeveel kost een proefschrift drukken nu eigenlijk? Een zeer begrijpelijke en veelgehoorde vraag. Het drukken van een proefschrift, überhaupt het drukken van een boek, is niet iets wat veel mensen dagelijks doen. Het is dan ook niet vreemd dat je geen goed idee hebt van de kosten die ermee gemoeid zijn. 

De kosten voor het drukken van je proefschrift hangen sterk af van de volgende specificaties:

  • Aantal te drukken proefschriften
  • Aantal pagina`s, zowel zwart als in kleur
  • De uitvoering, hardcover, speciale omslagen etc. 
  • Doe je de opmaak zelf of besteed je dat uit?

Omdat geen proefschrift hetzelfde is en de oplage per persoon sterk varieert, is het weinig zinvol om uit te gaan van een gemiddeld totaalbedrag. Het beste wat je kunt doen is een aantal offertes opvragen gebaseerd op jouw wensen. Op die manier kun je een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en de kosten van uw proefschrift. 

Om het aantal te drukken exemplaren te bepalen is het altijd goed om een aantal voor jou gepromoveerde collega`s te vragen hoeveel boekjes zij hadden gedrukt en hoe zij daarmee uit kwamen. Verder is het ook altijd handig om zelf even een lijst te maken van het aantal proefschriften welke je nodig denkt te hebben. Begin daarbij met het aantal verplichte exemplaren voor de leescommissie, de bibliotheek en het Bureau Pedel. Tel daarbij de collega`s, familieleden, vrienden en een kleine marge op en je komt een heel eind in de goede richting van het juiste aantal exemplaren. Mocht je echter te weinig boeken hebben dan is dat geen probleem. We bewaren de bestanden een jaar in ons archief waardoor het proefschrift nog lang na te bestellen is. 

Het aantal pagina`s is natuurlijk een gegeven. De uitvoering en de opmaak is onze specialiteit, dus mocht je daar vragen over hebben alvorens de offerte(s) aan te vragen dan bespreken we dat graag met je! We geven graag persoonlijk advies over de kosten van een proefschrift drukken en/of de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan