Proefschrift drukken Erasmus Universiteit

Elke universiteit in Nederland heeft zijn eigen regels en procedures omtrent promoveren. Enkele zijn relevant als het gaat om het proefschrift drukken:

  • Het tijdschema bovenal; wanneer moet het gedrukte proefschrift klaar zijn?
  • Vereisten m.b.t. titelpagina en algemene vormgeving.
  • Aanlevering digitale versie.
  • Stellingen ja/nee?
  • ISBN ja/nee en zo ja, is die te regelen via de universiteit?

Helaas zijn er over bovengenoemde punten geen algemene regels en wordt dit door iedere universiteit anders ingevuld, zo ook door de Erasmus Universiteit. We zullen hier de belangrijkste punten bespreken waar je rekening mee moet houden als je je proefschrift laat drukken om te promoveren bij de Erasmus Universiteit.

Het belangrijkste is dat je niet eerder het proefschrift kan laten drukken voordat de rector magnificus toestemming geeft om het proefschrift te laten vermenigvuldigen, nadat aan alle formaliteiten is voldaan en de pedel de titelpagina heeft goedgekeurd. Een voorbeeld van deze titelpagina vind je hier: https://www.eur.nl/media/2021-11-voorbeeldtitelblad2021.

Het promotiereglement bepaalt dat je uiterlijk 5 weken voor de promotiedatum 30 a 34 gedrukte exemplaren van je proefschrift moet inleveren bij Bureau Pedel, afhankelijk van de faculteit. Daarnaast dien je een digitale versie van het proefschrift toe te sturen aan de bibliotheek. Zie de volgende link voor de exacte verdeling: https://www.eur.nl/onderzoek/bureau-van-de-pedel/promotie/proefschrift.

Aan het proefschrift worden elf stellingen toegevoegd. Van deze stellingen hebben er vijf betrekking op de inhoud van het proefschrift en vijf hebben geen betrekking op de inhoud van het proefschrift, noch mogen zij daarmee samenhangen. Deze tien stellingen dienen wetenschappelijk verdedigbaar te zijn. De elfde stelling blijft buiten de beschouwing van wetenschappelijke verdedigbaarheid.

Het is bij ons weten niet verplicht om een ISBN in het proefschrift op te nemen. Dit kan echter veranderen dus even navragen bij het bureau Pedel kan nooit kwaad. Mocht je een ISBN willen dan kunnen wij dit uiteraard wel voor je regelen.

Voor meer achtergrond informatie kun je het beste even het promotiereglement bekijken of contact opnemen met het bureau van de Pedel. Voor het opmaken en drukken van je proefschrift kun je uiteraard het beste even contact opnemen met ons!  

Laat je proefschrift drukken