Proefschrift papiersoorten

Onderstaand vind je een omschrijving van onze standaard papiersoorten voor je proefschrift. Hiernaast hebben we nog vele anders soorten in ons assortiment. Mocht je toch iets buiten de standaard papiersoorten zoeken neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Papiersoorten

115 grs G-print-FSC (meest gebruikt):
Iets wat offwhite, gestreken papier, licht glanzend. Het staat garant voor een prima leesbaarheid en een uitstekende weergave van kleurenafbeeldingen door de lichte glanscoating. Dit papier wordt bij ongeveer 85% van alle gedrukte proefschriften gebruikt. 

90 grs. HVO-FSC:
Dit papier is ongestreken, mat, spierwit papier. Het lijkt erg veel op het papier wat vaak gebruikt wordt bij thuis- en kantoorprinters. Het is zeer geschikt voor tekst echter zullen kleurenafbeeldingen door de open structuur van het papier en matheid iets minder fel uitkomen.   

100 grs. Biotop-FSC:
Ongestreken, mat crème-kleurig papier met een fijne dikte, het welbekende leesboeken-papier en dus zeer geschikt voor tekst. Het is FSC-gecertificeerd en draagt het EU-Ecolabel. 

100 grs. Recycled – Circle Print-FSC:
Dit hoogwaardige papier wordt geproduceerd zonder chloor en witmakers, is gerecycled en FSC- en Blauer Engel gecertificeerd. De tint en structuur van het papier laat duidelijk zien dat het gerecycled is en is onze meest duurzame keuze. Doordat het licht gestreken is komen de afbeeldingen echter ook nog prima uit.  

Omslag
Het omslag drukken we standaard op 250 grams sulfaatkarton. Mocht je je proefschrift volledig op gerecycled papier willen laten drukken dan gebruiken we 300 grams Circle Print.
Heb je echter andere wensen en wil je het omslag laten drukken op ander papier dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden. 

Wil je de papiersoorten liever even echt zien en voelen vraag dan gratis en geheel vrijblijvend ons informatieboekje met de papiersamples aan.
Weet jij al welke papiersoort gebruikt moet worden voor jouw proefschrift? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop.

Vrijblijvend offerte aanvragen